Skip to content

Stage social media & communicatie

Netherlands, Noord-Holland, AalsmeerMarketing

Job description

Ben jij op zoek naar een stage waarin je jouw ambities, creativiteit en communicatietalent verder kan ontwikkelen? Voor de afdeling marketing & communicatie is Bitcoin Meester op zoek naar een: stagiair(e) social media & communicatie


Het team waarin je gaat werken bestaat uit zeven marketing- en communicatiespecialisten en enkele freelancers. Samen met hen bedenk, maak, plaats en analyseer je dagelijks artikelen en social posts. Denk daarbij aan winacties, inhakers, activaties en samenwerkingen met onze partners waaronder AZ, HC Bloemendaal, Pinoké en Blockchain Netherlands. Daarnaast werk je mee aan het ontwikkelen van communicatiemiddelen en campagnes. Bitcoin Meester gaat begin 2023 rebranden en dat betekent dat er veel nieuwe communicatiemiddelen ontwikkeld moeten worden. Van mokken tot merchandise en van sponsoruitingen tot pakketten voor winacties. Bouw mee aan het nieuwe merk, de strategie, de planning en de creatieve uitvoering daarvan. Zo leer je in no-time wat er allemaal komt kijken bij een functie als communicatiemedewerker.

Job requirements

Jij bent een gemotiveerd en creatief schrijftalent met passie voor social media en crypto. Je vindt het leuk om interactie te creëren op Twitter en Stories te bedenken voor Insta waar onze volgers op aan gaan. Daarnaast denk je bijvoorbeeld mee hoe we een nieuwe campagne het beste vorm kunnen geven met de Bitcoin Meester-doelgroep in je achterhoofd. Je geeft opbouwende feedback op artikelen die collega’s hebben geschreven. En je stemt af met de social media manager van AZ hoe we nog meer uit het sponsorship kunnen halen. We verwachten dat je het leuk vindt om te leren, jezelf te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Natuurlijk gooien we je daarbij niet meteen in het diepe, maar helpen je stap voor stap te groeien in je stage.

Jij:

 • Volgt een studie op het gebied van communicatie, journalistiek, marketing, digitale media of vergelijkbaar op hbo- of wo-niveau.
 • Bent creatief, leergierig en zelfstandig.
 • Wil graag veel leren, jezelf ontwikkelen en vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen.
 • Schrijft foutloos Nederlands en kan goed Engels.
 • Hebt kennis van en ervaring met crypto.
 • Bent handig met social media.
 • Ervaring met Photoshop, InDesign, Illustrator of soortgelijke software is een pré.


Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden een aantrekkelijke stagevergoeding en interessante arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Meewerkstage voor 24-40 uur per week.
 • Vaste begeleider met veel vakkennis en ervaring.
 • Startdatum vanaf januari/februari 2023 of in overleg.
 • Locatie: Aalsmeer met de mogelijkheid om 1 dag p/w vanuit huis of onze flexwerkplek in Haarlem te werken.
 • Laptop van de zaak;
 • Goede werksfeer met een informele, speelse afdeling;
 • Heb je geen OV kaart dan bieden wij een Mobiliteitspakket (keuze uit: reiskostenvergoeding, elektrische fiets of OV abonnement en thuiswerkvergoeding);
 • Deelname aan OpenUp, gratis steun bij mentaal welzijn;
 • Wij zorgen voor de kantoorlunch;
 • Ruimte voor jouw ambitie, initiatieven en ideeën. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt;
 • Vrijmibo’s en andere gezellige (team) events;
 • Een open cultuur waarin ieders unieke profiel en persoonlijkheid wordt omarmd. 


Wat kan je verwachten van een stage bij Bitcoin Meester?

Roeland (27 jaar), Master Data Science & Advanced Analytics: 'Gedurende mijn afstudeerproject heb ik waanzinnig veel geleerd op het gebied van data & analytics. Wat Bitcoin Meester speciaal maakt is hun platte en open cultuur. Goede ideeën worden direct getest en uitgevoerd. Zo krijg je als beginnend professional enorm veel kansen om te ontwikkelen.'


Rens (22 jaar), communicatiewetenschap: 'In het voorjaar van 2022 ben ik begonnen als stagiair op de marketing- en communicatieafdeling van Bitcoin Meester. Toen ik binnenkwam bestond de organisatie uit ongeveer 30 medewerkers. In de maanden dat ik stage heb gelopen is dit bijna verdubbeld. In mijn stageonderzoek heb ik mij beziggehouden met deze snelle groei en onderzoek gedaan naar de beste manieren om kennis te delen. In de praktijk heb ik meegewerkt aan de inrichting van het intranet, een belangrijk onderdeel van kennisdeling. Daarnaast ben ik door veel collega’s betrokken bij hun werkzaamheden waardoor ik op allerlei vlakken veel heb kunnen leren. Zo heb ik artikelen geschreven voor de nieuwsblog en geleerd over SEO. Ik heb mijn stageperiode als zeer positief ervaren en ik kan het goed vinden met mijn collega’s. Na mijn stage ben ik twee dagen per week bij Bitcoin Meester blijven werken en leer ik iedere week nog nieuwe dingen. Ondertussen heb ik genoeg tijd om aan mijn scriptie te werken en mijn studie af te ronden.'

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

 1. Solliciteer via de onderstaande knop en voer de gevraagde gegevens in.
 2. Wij bekijken jouw aanmelding en nodigen je uit voor een verkennend gesprek.
 3. Een uitgebreider sollicitatiegesprek waarbij we meer de diepte ingaan en kijken of we een match zijn voor elkaar!
 4. Een pre-employment screening (inclusief aanvraag Verklaring omtrent Gedrag) maakt onderdeel uit van de procedure.


Solliciteren?

Ben jij die stagiair(e) social media & communicatie die met ons mee wil groeien? Solliciteer dan via onderstaande knop! Wij bekijken je aanmelding en nemen z.s.m. contact op.


Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester, opgericht in 2017, is cryptobroker marktleider in Nederland. De Nederlandse fintech organisatie met internationale ambities bedient meer dan 200.000 gebruikers wereldwijd. Op het Bitcoin Meester platform, de iOS en Android app kunnen gebruikers veilig en eenvoudig zo’n 200 digitale cryptomunten kopen, verkopen en bewaren.

Ons team werkt elke dag aan het platform om het nog beter en meest gebruiksvriendelijk te maken. Ontwikkelingen binnen de crypto branche gaan hard, wij zijn daarom continu bezig om onze diensten aan te vullen, te verbeteren maar bovenal om onze gebruikers een uitstekende ervaring te bieden.

or